Zillertal

Po několika letech jsme vyměnily české hory za ty rakouské a na tři dny se vypravily do tyrolského údolí Zillertal. Lyžařská oblast s názvem Zillertal Arena se pyšní 52 vleky a 142 km sjezdovek.
Ubytované jsme byly v městečku Zell am Ziller, hned u lanovky, nebyly jsme ale schopné brzy vstát, a tak jsme se dopoledne nevyhnuly frontám. Množství lidí bylo děsivé - naštěstí se to v průběhu dne rozprsklo po svazích a jediné s čím byl problém, bylo sehnat volný stůl, kde by se dalo poobědvat.
(Pro orientaci si doporučuju otevřít interaktivní mapu) Kabinka Rosenalmbahn nás vyvezla do mraků a mlhy. První den byl myšlen jako průzkum okolí, ale špatné počasí způsobilo, že jsme se jen trápily. Snažily jsme se volit co nejčastěji "bubliny", abychom se aspoň na chvíli skryly před sněhem a mrazem. Oblíbily jsme si sjezdovku číslo 19 a nejčastěji využívaly lanovky Hanser a Kreuzjoch. Druhý den se počasí umoudřilo a my se mohly vydat na vzdálenější vrchol Übergangsjoch a sjezdovku 21. Lidí ale přibývalo a paradoxně nejméně jich bylo na již zmíněných "bublinách", kam jsme se v průběhu odpoledne přesunuly. Upravená sjezdovka, která leží trochu stranou a patří k ní pouze dvousedačka je 20, a když už nás pomalá, "vyhlídková", lanovka omrzela, sjížděly jsme 19c. Zillertal Arena nabízí nespočet možností, většina sjezdovek je ale červených a hodně lidí přecenilo své síly, což má za následek, že se vám každou chvíli někdo připlete do cesty.
Na oběd doporučuji tradiční Speckknödelsuppe v Arena Stadl, nebo Kaiserschmarrn v Kreuzjochalm, ke svačince pak jablečný štrůdl se šodo tamtéž. Na večeři jsme chodily do Hofers Wirtshäusl, kde nám chutnalo úplně vše, ať už šlo o řízek, srnčí gulášek (na fotce), burger, nebo pizzu.
Ubytované jsme byly v Hotel Garni Jagdhof, který nám vyhovoval především svým umístěním, ale vytkla bych přístup personálu. Rády jsme se po celodenním lyžování zachumlaly do peřin a nezabránilo nám v tom ani množství práce, které bylo potřeba udělat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

1

Prezidentská volba

Kdo jsou studenti 1. ročníku Sociologie?